Het kan raar lopen. En dat doet het ook.

16 mei 2024 - Cazorla, Spanje

Goh…dit had ik niet verwacht. Vanmorgen hebben een nurse en een dokter zich gebogen over mijn vinger en het was duidelijk dat ze zich zorgen maakten. Nee, het zag er absoluut niet goed uit. Dat kon ik niet ontkennen. Ook dankzij wat persoonlijke berichten van jullie weet ik dat ik dit serieuzer moet nemen dan ik zou willen. Het advies, of de opdracht, was dat ik morgen hier terugkom, dan is er een dokter, die meer gespecialiseerd is in infecties.
Eigenlijk zeiden ze dat ik naar het ziekenhuis in Ubeda moest gaan, maar het OV hier is niet fantastisch. Ubeda is hier ongeveer 50 km vandaan. Goed, duidelijk: nog een nachtje blijven, ik boekte gelijk maar twee extra nachten.
Toen Joggem (mijn ICE1) gebeld, moest een beetje huilen, was wat in de war. Logisch. Fijn om dan zoons te hebben om even twijfels te delen.
Daarna Hidde (mijn ICE2), alles beetje doorpraten, vertellen dat het hier heel mooi is, maar dat het niet slim is nu door te fietsen, de Middle-of-Nowhere in.
En toen Lammert ge-appt. Hij vroeg vanmorgen al hoe het gaat met mijn vinger. Liet hem per app weten wat de situatie is, waarop hij mij snel daarna belde. Hij sprak op de Lammert-toon (oudste van ons drieën): ‘Jij moet naar een academisch ziekenhuis! Evert zegt dat je naar Granada moet komen. Ik kom je halen.’
Oh, zo ver was ik nog niet. En dat liet ik merken. Ik zei: ‘Ik ga even op een bankje in de zon hierover denken’ Lammert: “in de zón??? Nee, je hebt allemaal antibiotica in je lijf. Je mag níét in de zon!” “Oh” (jongere-zusje-toon)
Dus ging ik even in de schaduw zitten en belde en appte mijn ICE’s. En die zeiden opgelucht te zijn. Opgelucht? ‘Maken jullie je dan wel eens zorgen om me???’ Zij, beiden: “ja, natúúrlijk”

Ik zit nu op een bankje in de schaduw. Helaas in de schaduw, want het is best wel koud.
Er gebeuren op dit pleintje kleine dingen:
Een man met groen t-shirt komt voorbij gejogd en draait zich verderop weer om en komt weer voorbijgejogd. Dit keer moet hij het steile straatje omhoog.
De bakker komt met zijn bestelautootje langs. Stopt op het plein, haalt uit de auto een zak, gooit deze over z’n schouder en gaat een restaurant in. Meel, denk ik.
Man met poepend hondje. Hij ruimt het op, gelukkig.
Iemand op een bepakte fiets, kan gelukkig vaart maken om de steile helling in het lichtste verzet te nemen: het licht staat nl op groen.
Zoals ik al liet weten zijn de straten zó smal dat er niet tegelijk met een auto iets of iemand anders door kan. Dus bij de straten met tweerichtingsverkeer staat er onder en boven een stoplicht. Ik zit onderaan dit weggetje, op dat bankje in de schaduw en zie dus hoe de auto’s en een enkele motorrijder stoppen voor het rode licht. Ze zien er geduldig uit. Dát word je hier, natuurlijk.

Zo, jullie zijn weer op de hoogte van de wederwaardigheden van deze bijzondere trip. Het is in ieder geval niet saai.
Vind ik.

1. Karin:
    16 mei 2024
    Dank je wel Lillian, en sterkte met je vinger. We zullen voor je duimen.
  2. Gé:
    16 mei 2024
    Wat fijn dat je grote broer in de buurt is en je eigenste lieve ICE’s. Veel sterkte Lil.
  3. Elly:
    16 mei 2024
    Jeetje wat heftig Lilian. Nu maar hopen dat je snel geholpen kunt worden en er dan ook snel weer vanaf bent. Toi toi toi 🤞🏼
  4. Anna:
    16 mei 2024
    Pech joh, maar je gezondheid is kostbaar. Fijn zulke betrokken kids en broer. Toch een beetje minder alleen.
  5. Daphne Le Belle:
    16 mei 2024
    Potverdriedubbeltjes!! Fijn dat er zorgzame familie is, waar je ook naar luistert. Tja en ff goed op jezelf letten nu en daarna weer fris en fruitig verder. Dikke kus
  6. Nineke Karsemeijer:
    16 mei 2024
    Je bent even stilgezet, lillie, en kun je even afstand nemen van deze bijzondere (en niet saaie) reis. Hoe komt een mens aan zo’n ontstoken vinger? Heb je er iets ingekregen? Een doorntje of zo? Ik hoop dat de pijnstillers je goed helpen. En fijn dat grote broer je kan helpen! Net als die luisteroren van de zonen.
    En leuk je letterlijke beschrijvingen van wat je ziet. Dikke knuffel vriendinnetje!
  7. Jannet:
    Jemig poeh hee. Dank voor de update ! Goed dat je het serieus neemt. Sterkte
  8. Willemijn en Aart:
    17 mei 2024
    Sterkte Lilian; ik hoop dat het heel snel beter gaat en je niet naar het ziekenhuis in Granada hoeft te gaan